Barbaresco "Autinbej" DOCG 2020
Tip
sommeliera
"Slovo Autinbej pochází ze starého piemontského dialektu a dá se přeložit jako "krásné místo". Vinaři jím označovali ty nejlepší části vinic s ideální expozicí."

Ca’ del Baio

Barbaresco "Autinbej" DOCG 2020

0,75 l

620 Kč s DPH
+
Skladem více než 10 ks
Druh
Barbaresco
Zrání
24 měsíců ve velkých dubových sudech
Potenciál vína
určené k uložení
Obsah alkoholu
15 %
Odrůda
Nebbiolo

Novinka v portfoliu vín Barbaresco, která byla poprvé nalahvována z ročníku 2014. Hrozny pro výrobu vína pochází z nejlepších částí vinic Marcarini a Ferrere. Před nalahvováním toto Barbaresco zraje 24 měsíců ve velkých sudech ze slavonského dubu. Barva ve skleničce je hluboce granátově červená, ve vůni se objevuje paleta tónů připomínajících maliny, marmeládu, fialku nebo sladké koření. V chuti je víno hřejivé, perzistentní, s příjemným ovocným projevem a výraznějším tříslem. Jednotlivé složky chuti se krásně doplňují a tvoří delikátní kombinaci.

Druh vína: suché

Barva vína: červené víno

Země původu: Itálie

Oblast: Piemont

Ideální teplota: 14  - 16 °C

Vinice: Hrozny pro výrobu vína pochází z nejlepších částí vinic Marcarini a Ferrere. Víno symbolizuje tradiční vinifikaci, kdy vinaři dělali Barbaresco spojením hroznů z více vinic. Jedna vinice má orientaci na východ, druhá na západ. Půda obsahuje vápenec, písky a jíl. Réva je vedena v BIO režimu, veškeré práce jsou dělány ručně rodinnou Grasso.

Sklep: Tradiční vinifikace, hrozny jsou odstopkovány a následně probíhá macerace se slupkami devět až 15 dnů v nerezových tancích za kontrolované teploty. Hotové víno pak zraje 24 měsíců ve velkých sudech ze slavonského dubu a pak ještě čtyři měsíce v láhvi.

Kdy vypít: 2021 - 2027

Doporučení v gastronomii: Pokrmy z vepřového masa, kachna, grilované maso, sladko-kyselé omáčky.

...

Ca’ del Baio

Vinařství Ca’ del Baio, které miluje mimo jiné známý expert na italská vína Ian D'Agata, je ve vlastnictví rodiny Grasso od roku 1680. Dnes to jsou manželé Giulio a Luciana, kteří spolu se svými dcerami Paolou, Valentinou a Federicou řídí vinařství, mají na starost výrobu vín i obchod. Vinařství disponuje 25 hektary vinic v katastrech obcí Barbaresco a Treiso. Vysazeny zde jsou bílé odrůdy Moscato, Chardonnay a Riesling a modré odrůdy Nebbiolo, Barbera a Dolcetto. Téměř všechna vína jsou lahvována jako čistě odrůdová. Nejprestižnější vína vznikají z odrůdy Nebbiolo a réva používaná pro výrobu Barbaresca dosahuje stáří 25 až 40 let. Vinařství disponuje některými prestižními polohami a vína lahvuje pod označením jednotlivých cru – Asili, Pora, Vallegrande a Marcarini. V současnosti Ca’ del Baio patří mezi nejvyhledávanější producenty mezi milovníky vín z Piemontu.

Tip
sommeliera
"Slovo Autinbej pochází ze starého piemontského dialektu a dá se přeložit jako "krásné místo". Vinaři jím označovali ty nejlepší části vinic s ideální expozicí."

Ohodnoťte tento produkt

Podobné produkty

Další vína z vinařství

Naposledy navštívené

100 %
zboží skladem v Praze

Všechna vína z naší nabídky jsou skladem a připravena k odeslání.

Sleva 200 Kč
na první nákup

Zaregistrujte se u nás a jako bonus dostanete 200 Kč poukaz na první nákup.

Doprava zdarma
od 2500 Kč

Při objednávce alespoň za 2500 Kč máte dopravu po celé České republice zdarma.

Věrnostní
program

Odměníme Vás za věrnost. Za opakované nákupy můžete získat trvalou slevu až 12 %.