Galadegustace vín VinoDoc a OKvíno

13. 5. 2024

Galadegustace vín VinoDoc a OKvíno

V úterý 18. června se uskuteční další ročník oblíbené galadegustace s vinaři z portfolia společnosti Vinodoc. Tentokrát nebudou chybět vína z Toskánska, Piemontu nebo Jižního Tyrolska. Kromě italských vín ochutnáte vína z Riojy, Bordeaux nebo Jižní Rhony.


V rámci neomezené degustace budete moci ochutnat vína z 20 vinařství, prezentovaná samotnými vinaři. Vstupenky jsou k dispozici v předprodeji za zvýhodněnou cenu. Již tradičně bude degustace věnována zejména vinařstvím z Itálie. Slavný Piemont bude zastoupen hned několika zajímavými vinařstvími – vína Gavi (Castello di Tassarolo), Barbera d Asti (Marchesi Alfieri) a Barolo (Massolino). Vinařství Massolino bude jednou z ozdob galadegustace, patří totiž mezi nejprestižnější producenty vín Barolo.

Ještě významněji bude zastoupen druhý ze slavných vinařských regionů Itálie – tedy Toskánsko. Těšit se můžete na Brunello di Montalcino (Lambardi), vína Vino Nobile di Montepulciano (Tenute del Cerro) nebo historické Chianti Classico (Felsina). Vůbec poprvé představíme i novinku v našem sortimentu, rodinné vinařství Colognole z Chianti Rufina.

Z Itálie se dále můžete těšit na šumivou Franciacortu Mirabella a také oblíbené Prosecco od Montelvini. Vůbec poprvé budeme v rámci galadegustace prezentovat také vína ze sicilské Etny – vinařství Cottanera. Bílá svěží vína z Jižního Tyrolska ochutnáte rovnou od dvou různých vinařství – Peter Zemmer a Falkenstein.

Vína z Moravy nebo francouzského Bordeaux

Podobně jako v loňském roce pak italské vinaře na galadegustaci doplní výběr našich partnerů z dalších vinařských oblastí z Evropy. Tentokrát se zaměříme na některá zajímavá vína z Francie, Španělska a Moravy.

V rámci vín z Bordeaux představíme novinku, červená vína z vinařství Château Fourcas Dupré. Porovnat si je budete moci s víny z Château d'Agassac a také jihofrancouzského vinařství Xavier Vignon. Chybět nebudou vína slavných apelací jako Vacqueyras, Gigondas nebo Châteauneuf-du-Pape.

Ze Španělska na galadegustaci ochutnáte slavná šumivá vína Cava, v podání organického vinařství Fermi Bohigas. Klasická červená vína ze Španělska se budou rozlévat u stolečku vinařství Roda a La Horra.

Domácí moravskou produkci budou reprezentovat oblíbená vinařství Kosík a také Vinařství roku České republiky – THAYA. Vyzkoušet budete moci nejen oblíbené znojemské Sauvignony blanc, Ryzlinky rýnské nebo veltlíny.

Udělejte si krásné degustační odpoledne se svými přáteli nebo kolegy z práce a potkejte sympatické zástupce vinařství z různých koutů Evropy. Galadegustace VinoDoc 2024 proběhne 18. června od 13 do 19 hodin. Majitelé vstupenky dostanou u vchodu skleničku a pak již budou moci ochutnávat dle svých preferencí a chutí. Vstupenky jsou v předprodeji k dispozici za zvýhodněnou cenu na: https://www.vinodoc.cz/galadegustace