Na galadegustaci VinoDoc a OKvíno letos dorazí vinaři nejen z Itálie

29. 3. 2022

Na galadegustaci VinoDoc a OKvíno letos dorazí vinaři nejen z Itálie

Společnost VinoDoc pořádá 4. ročník Galadegustace vín ze svého portfolia. V letošním roce bude akce speciální, sortiment italských vín doplní někteří partneři eshopu OKvíno.


V rámci degustačního odpoledne budete moci volně ochutnávat vzorky ze široké nabídky více než 120 vín a setkáte se se zástupci jednotlivých vinařství. Těšit se můžete na klasické italské regiony jako Piemont, Toskánsko, Benátsko nebo Sicílie, ale také španělskou Rioju, vína z Rakouska, Německa, Francie a samozřejmě také z Moravy.

Galadegustace se vrací po dvouleté pauze způsobené pandemickými opatřeními, určitě se tedy těšíte, stejně jako my. Zapište si do svým diářů datum 16. června od 13 hodin, vstupenky jsou již nyní k dispozici na stránce www.denitalskychvin.cz, zakoupit je můžete prostřednictvím elektronického formuláře. Najdete tu také další důležité informace, včetně seznamu potvrzených vinařství, která se letošní galadegustace zúčastní.

Galadegustace VinoDoc

Nejvíce budou již tradičně zastoupena vína a vinaři z Itálie. Region Toskánska bude reprezentovat třeba vinařství Lambardi ze zóny Brunello di Montacino, severoitalský Piemont pak biodynamický producent Ferdinando Principiano a jeho vína Barolo, tradičně nebude chybět rodinné vinařství Ca del Baio z Barbaresca. Mezi dalšími regiony, které nebudou chybět, bude Marche, Sardinie, Sicílie nebo třeba Apulie a oblíbená Primitiva.

Těšit se můžete samozřejmě také na šumivá vína. Naší novinkou v portfoliu je vinařství Casa Bianca, které produkuje oblíbená šumivá vína Prosecco. V základní kategorii i DOCG apelacích Asolo a Conegliano Valdobbiadene. Šumivá vína dělaná tradiční metodou druhotného kvašení v láhvi bude reprezentovat Franciacorta. Tuto zónu poblíž jezera Iseo v našem sortimentu dlouhodobě zastupuje vinařství Mirabella. Jejich vína z organických vinic kombinují eleganci a úžasný charakter, vína jsou lahvována s minimem síry.

Galadegustace vína

Na galadegustaci se letos představí také tři vinařství ze Španělska. Vinařství Bodegas Cachazo, to jsou bílá vína odrůdy Verdejo, z vinařské oblasti Rueda. Ochutnat budete moci šumivou verzi odrůdy Verdejo, vína vinifikovaná v nerezu i barikových sudech. Bodega ViñaGuareña najdete ve španělském vinařského regionu Toro. Tato oblast vyhlášená produkcí plných robustních vín zažívá aktuálně velký rozmach a zájem ze strany vinařů i milovníků vín. Vína z regionu Toro připomínají rozzuřeného býka, jsou mohutná, plná energie a síly. Chybět pak nebude ani nejslavnější vinařská oblast Španělska, tedy Rioja. Vinařství Roda je hvězdou nejen této oblasti, ale celého Španělska. Kromě volné degustace budou moci zájemci ochutnat některá starší vína z produkce Roda na řízené ochutnávce s maximální kapacitou 15 osob! Třeba víno Roda Rioja Reserva II 2000!

Na galadegustaci vín VinoDoc, která proběhne 16. června od 13 do 19h na adrese Na Pankráci 125, Praha 4, ale nebudou chybět ani zajímaví vinaři z Německa, Rakouska nebo oblíbený Sonberk a PlenérMoravy. Francii bude reprezentovat vinařství Xavier Vignon z Jižní Rhony, v jehož sortimentu nechybí ani slavné Châteauneuf-du-Pape.

Rozhodně si nenechte si ujít tuto neomezenou degustaci, potkejte sympatické zástupce vinařství z různých koutů Evropy. Majitelé vstupenky dostanou u vchodu skleničku a pak již budou moci ochutnávat dle svých preferencí a chutí. Nenechávejte nákup vstupenky na poslední chvíli, kapacita akce bude omezena na maximálně 250 účastníků. Vše podstatné najdete na stránkách www.denitalskychvin.cz

Galadegustace vinař