Víno, které v sobě kombinuje odrůdy Barbera a Cabernet Sauvignon. Jeho červená rubínová barva je zvýrazněna granátovými odlesky. Vůně je mladistvá, energická, s tóny tmavých třešní, malin nebo lesních plodů. V chuti je víno příjemně svěží, středně plné, tóny peckového ovoce doplňuje lehce vystupující kyselina a uhlazené třísloviny. Středně dlouhý závěr.
Druh vína: suché
Barva vína: červené víno
Země původu: Itálie
Oblast: Piemont
Ideální teplota: 14 - 16 °C
Kdy vypít: 2022 - 2025
Doporučení v gastronomii: Mortadella, bresaola, obložené mísy se šunkou a uzeninami.
...
Vinice v okolí historického hradu Castello di Tassarolo obdělává rodina La Spinola od roku 1367. I tak lze s nadsázkou hovořit o vinařství jako „vycházející hvězdě“ tohoto regionu. Může za to současná majitelka Massimiliana Spinola, která na jedné straně navazuje na tradice svých předků, ale zároveň patří k lokálním průkopníkům ekologicky šetrných postupů ve vinařství. Vinařství Castello di Tassarolo je certifikované jako organické a Massimiliana při výrobě vín již od roku 2006 praktikuje biodynamické postupy. Celkem vinařství disponuje 20 hektary vinic, na kterých jsou vysazeny odrůdy Cortese di Gavi, Barbera a Cabernet Sauvignon. Kromě biodynamických preparátů se vinařství ve vinicích spoléhá na pomoc koní plemene Comtois. Vinifikace vín Castello di Tassarolo probíhá v nerezových tancích za kontrolované teploty,bez aditiv a s minimem nebo absolutně bez přidané síry. Jsou čistým vyjádřením terroiru místních vinic, což oceňují zákazníci a vinní experti po celém světě.
V regionu Piemonte, kde má svůj původ, zaujímá Barbera svou rozlohou vinic nejvýznamnější pozici. Je tu známa již od středověku a pěstuje se především v provinciích Asti a Alessandria. Dnes se odrůda pěstuje také v jiných regionech Itálie, včetně Lombardie a regionu Emilia-Romagna. Vína odrůdy Barbera poznáte podle typicky vyšší kyseliny, bohatého ovocného charakteru a typicky nízkých tříslovin. Ve skleničce mají obvykle středně tmavou barvu a svěží, živou chuť. Na nose můžete očekávat tóny čerstvého ovoce, jako jsou třešně, ostružiny a borůvky, doplněné kořeněnými a bylinnými nuancemi. Barbera je považována za univerzální odrůdu, která se používá k výrobě různých typů vín. Od lehkých a svěžích vín určených ke konzumaci mladých až po vína s vyšším obsahem alkoholu a komplexnější chutí, která jsou určena k delším stárnutím. Nejznámějšími a nejuznávanějšími víny vyrobenými z Barbery jsou Barbera d'Asti, Barbera d'Alba a Barbera del Monferrato.
Všechna vína z naší nabídky jsou skladem a připravena k odeslání.
Zaregistrujte se u nás a jako bonus dostanete 200 Kč poukaz na první nákup.
Při objednávce alespoň za 2500 Kč máte dopravu po celé České republice zdarma.
Odměníme Vás za věrnost. Za opakované nákupy můžete získat trvalou slevu až 12 %.