Rosso di Montalcino z pečlivě selektovaných hroznů a vinifikované ve velmi tradičním stylu. Víno je hluboké, temně rubínové barvy. V jeho elegantní vůni převládá červené ovoce a lesní plody, které se navzájem báječně prolínají s kořenitostí, tóny fialky a ušlechtilým dřevem. Chuť je hebká, přímočará, s tóny třešní, rybízu a granátového jablka, s dobře integrovanými tříslovinami a velmi dlouhou dochutí.
Druh vína: suché
Barva vína: červené víno
Oblast: Toskánsko
Ideální teplota: 15 - 17 °C
Vinice: Réva roste ve vinici v nadmořské výšce 350 m.n.m. Půda je v ní kompaktní, jílovitá. Sklizeň probíhá ručně na konci září a začátkem října.
Sklep: Hrozny jsou do vinařství dopraveny v malých bedýnkách, aby nedošlo k jejich porušení. Nejprve probíhá macerace hroznů za studena po dobu tří dní, poté fermentace za kontrolované teploty 28 – 30 °C po dobu 30 až 40 dní. Hotové víno zraje necelý rok ve velkých sudech ze slavonského dubu. Víno je uzavřeno přírodním korkovým uzávěrem.
Kdy vypít: 2021 - 2026
Doporučení v gastronomii: Tortellini plněné masem a různé druhy pasty al ragú.
Přečtěte si na našem blogu: Rosso di Montalcino: stále sebevědomější červená vína z Toskánska
"Vinařství Lambardi je velmi tradiční, stylem se jeho vína přirovnávají k vínům Biondi-Santi. Své první víno ze sklepa vypustil Maurizio Lambardi v roce 1978 a vinařství patří mezi zakládající členy zdejšího konsorcia výrobců."
Všechna vína z naší nabídky jsou skladem a připravena k odeslání.
Zaregistrujte se u nás a jako bonus dostanete 200 Kč poukaz na první nákup.
Při objednávce alespoň za 2500 Kč máte dopravu po celé České republice zdarma.
Odměníme Vás za věrnost. Za opakované nákupy můžete získat trvalou slevu až 12 %.