Svůdné červené víno odrůdy Sangiovese jehož vůně je protkaná elegantními tóny tmavých třešní, malin, špetkou lékořice a tabáku. V chuti víno zaujme neskutečnou noblesou tvořenou vláčnými tóny zralého tmavého ovoce, které podporují delikátní třísloviny. Delší dochuť nechá vyniknout jemným nuancím tohoto vína. Lahůdkové Sangiovese Superiore Ceregio si i s ohledem na jeho cenu prostě zamilujete.
Druh vína: suché
Barva vína: červené víno
Země původu: Itálie
Oblast: Emilia - Romagna
Ideální teplota: 14 - 16 °C
Vinice: Od 90. let se ve vinařství věnují zlepšování podmínek pro pěstování révy, s cílem dosáhnout co nejlepší kvality vín. Veškerá réva pro výrobu červených vín je vysazena v rámci systému Gobelet. Tedy ve formě nízkých keříků. Sklizeň probíhá pouze ručně.
Sklep: Vinifikace tohoto vína je podřízena cíli podtrhnout svěží ovocný charakter odrůdy Sangiovese. Fermentace s macerací trvá 10 až 12 dní. Víno zraje pouze v nerezových tancích a na jaře je stáčeno do lahví a připraveno na uvedení na trh. K uzavření vína se používá klasický korkový uzávěr.
Kdy vypít: 2023 - 20264
Doporučení v gastronomii: Grilovaná vepřová krkovička s cibulí, kohout na červeném víně.
...
Příběh vinařství Fattoria Zerbina začal v roce 1966, kdy Vincenzo Geminiani koupil farmu stejného jména a rozhodl se v rámci jejích pozemků vysadit první vinohrady. Zásadním milníkem v historii vinařství je rok 1987, kdy se výroby vín ujala vnučka Vincenza Geminianiho Cristina. Ta studovala enologii na univerzitě v Bordeaux a v Miláně. Pod jejím vedením se vinařství rychle vyprofilovalo jako jedno z nejlepších regionu Emilia-Romagna a samotná Cristina je považována za jednu z nejtalentovanějších vinařek Itálie. Vinařství dnes disponuje 29 hektary vlastních vinic, na kterých jsou vysazeny odrůdy Trebbiano, Chardonnay, Albana, Sangiovese nebo Cabernet Sauvignon. Krásná a elegantní vína Fattoria Zerbina postavená na odrůdě Sangiovese si zamilují nejen fanoušci Chianti. Fattoria Zerbina patří mezi absolutní špičku vinařské Itálie, a to navzdory tomu, že se region Emilia-Romagna netěší stejné prestiži jako Toskánsko nebo Benátsko. Zerbina je respektovaným a vyhledávaným pojmem na italské vinařské mapě.
S více než 70 000 hektary je Sangiovese zdaleka nejpěstovanější odrůdou Itálie. Najdete ho ve větší či menší míře hned v 17 z 20 italských vinařských regionů. Sangiovese je základem skoro všech velkých červených vín v Toskánsku. Najdete ho ve vínech Chianti Classico, Vino Nobile di Montepulciano a samozřejmě také v Brunellu di Montalcinu. Vína Sangiovese mají obvykle středně tmavou až tmavou rubínovou barvu. Na nose můžete očekávat širokou škálu vůní, které se mohou lišit v závislosti na konkrétním regionu a vinařských technikách. Typicky se objevují tóny čerstvého červeného ovoce, jako jsou třešně a maliny, spolu s bylinnými a kořenitými nuancemi. U vína s delším stárnutím se mohou objevit také tóny tabáku a dřeva. Sangiovese je známé svou vysokou kyselinou, která dodává vínu svěžest a živost. Vína mají obvykle středně plné až plné tělo, s jemně vyváženými tříslovinami. Kvalitní vína odrůdy Sangiovese jsou ceněna pro svou eleganci a strukturu. Mohou zrát i několik desítek let v archivu.
""V regionu Romagna se používají jiné klony Sangiovese než v Toskánsku. Pro zdejší klony Sangiovese jsou typické větší hrozny a výrazný ovocný charakter výsledných vín, která jsou brzy připravena k vypití." "
Všechna vína z naší nabídky jsou skladem a připravena k odeslání.
Zaregistrujte se u nás a jako bonus dostanete 200 Kč poukaz na první nákup.
Při objednávce alespoň za 2500 Kč máte dopravu po celé České republice zdarma.
Odměníme Vás za věrnost. Za opakované nákupy můžete získat trvalou slevu až 12 %.