Cava Galda Brut BIO produkt
Tip
sommeliera
Cava je označení pro nejoblíbenější španělské šumivé víno a spoustu fanoušků má i v České republice. Češi ročně vypijí na 200 tisíc lahví Cavy a zájem o tato vína dlouhodobě roste.

Fermí Bohigas

Cava Galda Brut

0,75 l

260 Kč s DPH
+
Skladem více než 10 ks
Zrání
zrání na kvasničních kalech po dobu minimálně 12 měsíců
Potenciál vína
k okamžité konzumaci
Obsah alkoholu
12 %
Odrůda
Macabeo, Xarel·lo, Parellada

Příjemně svěží mladá Cava. Ve skleničce s bledě žlutou barvou s dobrou tvorbou bublinek. Ve vůni jemné ovocné tóny jablíček, hrušek a bílých květin. Chuť je uhlazená, příjemně šťavnatá s dominantními ovocnými tóny a jemnou krémovostí. Delší suchá dochuť vybízející k dalšímu napití. Parádní "refresh" nejen na léto!

Druh vína: suché

Země původu: Španělsko

Oblast: Penedés

Ideální teplota: 6 - 9 °C

Vinice: Pro zdejší vinice je typická jílovito vápenitá půda. Réva si zde užívá vysoké rozdíly v teplotách ve dne a v noci a je navyklá na velmi malý objem ročních srážek. Výnosy jsou přirozeně nízké a hrozny dozrávají velmi pozvolna při zachování kyselosti. Ve vinicích Fermí Bohigas jsou ideální podmínky pro výrobu šumivých vín Cava.

Sklep: Druhotná fermentace probíhá v lahvi v podzemních sklepeních vinařství, kde se po celý rok udržuje přirozená teplota kolem 16 ° C. Kvasinky tu nepřetržitě pracují a integrují všechny složky chutí ve víně. Víno ve sklepě minimálně 12 měsíců, následně proběhne odstranění kvasinek prostřednictvím degorzáže.

Kdy vypít: 2022 - 2024

Doporučení v gastronomii: hodí se jako aperitiv nebo k pokrmům z bílého masa a ryb.

Přečtěte si na našem blogu: Cava: Slavná šumivá vína ze Španělska

...

Fermi Bohigas

Vinařství Fermi Bohigas je synonymem kvalitních šumivých vín Cava z organicky pěstovaných hroznů. Vlastníci vinařství mají v krvi 800 let historie pěstování révy, svá první vína pak nalahvovali v roce 1870. Na Vánoce v roce 1936 pak Joan VivesGibert uvedl na trh první šumivá vína zrající v podzemních sklepích vinařství. V polovině minulého století proběhla výrazná modernizace sklepa a výrobních prostor vinařství a od roku 1978 vinařství funguje pod značkou „Fermi Bohigas“. V současné době se statek rodiny Bohigas rozkládá na 200 hektarech, z čehož 35 hektarů tvoří vinice. Roční produkce vín se blíží 500 000 lahvím a drtivou většinu tvoří šumivá vína Cava. Druhotné kvašení v láhvi u šumivých vín Fermi Bohigas probíhá v podzemních sklepech, které udržují přirozenou teplotu kolem 16 ° C po celý rok. Péče o révu ve vinicích probíhá dle standardů Bio, vinařství je aktuálně v procesu získání oficiální organické certifikace. Ve vinicích najdete především typické místní odrůdy Macabeu, Xarel·lo a Parellada, z nichž některé keře dosahují až 50 let věku. Sortiment vinic doplňují odrůdy Grenache Blanc, Tempranillo, Chardonnay nebo Pinot Noir.

Tip
sommeliera
Cava je označení pro nejoblíbenější španělské šumivé víno a spoustu fanoušků má i v České republice. Češi ročně vypijí na 200 tisíc lahví Cavy a zájem o tato vína dlouhodobě roste.

Ohodnoťte tento produkt

Podobné produkty

Další vína z vinařství

Naposledy navštívené

100 %
zboží skladem v Praze

Všechna vína z naší nabídky jsou skladem a připravena k odeslání.

Sleva 200 Kč
na první nákup

Zaregistrujte se u nás a jako bonus dostanete 200 Kč poukaz na první nákup.

Doprava zdarma
od 6 lahví

Při objednání alespoň 6 lahví máte dopravu po celé České republice zdarma.

Věrnostní
program

Odměníme Vás za věrnost. Za opakované nákupy můžete získat trvalou slevu až 12 %.