Nejprodávanější vína roku

24. 11. 2022

Nejprodávanější vína roku

Která vína byla v letošním roce nejčastější volbou našich zákazníků? Ke kterým vínům se naši zákazníci často a rádi vrací?


Možná přemýšlíte, čím potěšit své blízké během nadcházejících svátků, následující přehled nejpopulárnějších vín můžete brát jako zajímavou inspiraci.

Šumivá vína

Bílá vína

Červená vína

  • Montepulciano d´Abruzzo "Montipagano" DOC, Umani Ronchi – stálice z naší italské nabídky, červené víno v BIO kvalitě. Odrůda Montepulciano patří mezi nejpopulárnější v celé Itálii, svým ovocným a lehce kořenitým charakterem její vína připomínají Merlot.
  • Biga de Luberri Rioja Crianza, Luberri – náš španělský bestseller z regionu Rioja. Přímo ukázkový styl, plnějšího červeného z odrůdy Tempranillo. Kombinace amerických a francouzských barikových sudů.
  • Frankovka, Malý vinař – Vinařství Hana Mádlová – velkobílovické rodinné vinařství je vyhlášené právě Frankovkou. Víno zraje v kvalitních dubových sudech a je určeno i pro střednědobou archivaci.
  • Sela, Roda – červené víno, které zvítězilo jako nejlepší Crianza v testu tuzemského časopisu Wine & Degustation. Kombinace plnosti a elegance. Jakmile se podíváte na dno této láhve, s chutí budete chtít otevřít další.
  • Gigondas, Xavier Vignon – klasická apelace Jižní Rhony a odrůda Grenache. Vinařství Xavier Vignon preferuje modernější styl červených vín příjemně zakulacených po zrání v sudech. Plné a komplexní červené víno s vysokým alkoholem, který ale krásně maskuje propletená a bohatá chuť.

Přejeme Vám pohodový závěr roku 2022, ideálně v doprovodu vín kvalitních vín z OKvíno! Pravidelnou inspiraci najdete na našem blogu a degustačních akcích, které pořádáme nejen v Praze.

Související produkty